fredag den 4. januar 2013

Kålgryde fra Newyorkerbyheart

Denne opskrift skal snart prøves af - med hakket oksekød fra vores egen kvarte, økologiske ko :-)
 
Opskriften er fra Newyorkerbyheart, der har en dejlige opskrifter og som også har lavet en kogebog, som jeg tror skal på min ønskeliste. Jeg håber det bedste for Birthe, der er kvinden bag bloggen, som desværre er gået hen og blevet meget syg. Sender de bedste tanker og håber, hun vil få sit ønske opfyldt og komme til USA en gang mere...

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt……….


22 september , 2009 - af Newyorkerbyheart

 

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt, 4 pers.:

500 g hakket oksekød

3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 stor porre, skåret i ringe

1 stor rød peberfrugt i strimler

2 store gulerødder, groftrevet (tilsættes først til sidst)

salt, friskkværnet peber

1 lille dåse koncentreret tomatpure

3/4 af et lille hvidkålshoved, fintsnittet

ca. 1½ tsk. edelsüss paprika

½ tsk. røget paprika

½ tsk. chipotlepulver

ca. ½ liter vand

lidt flydende kalvebouillon (Touch of Taste)

salt, friskkværnet peber

olie til stegning

 

Svits kød, krydr med salt og peber – tilsæt porrer og hvidløg til de er bløde.

Tilsæt hvidkål, svits til det er faldet sammen.

Kom de øvrige ingredientser i og lad det simre i en halv time.

Tilsæt den groftrevne gulerod, varm igennem og server med brune ris eller groft brød.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .