lørdag den 15. december 2012

Speltbrød / boller (nemme)


En forældre fra mindstebarnets klasse bager disse brød til morgenkaffen om søndagen :-)
Det tager næsten ingen tid - og er rigtig lækkert - man skal bare have huske at have tingene hjemme og blande dejen om aftenen.




Speltbrød                                                  
(2 stk. eller ca. 20 boller)

15 g gær
½ liter koldt vand
1 dl. Kærnemælk
25 g flydende margarine
1 tsk. Salt
1 spsk. honning eller sirup
250 g speltmel (grahamsmel eller andet groft mel kan også anvendes)
500 g mel

Det hele blandes og æltes godt sammen (dejen skal være klistret). Hæver 6 timer eller natten over et køligt sted. Dejen skal ikke æltes igen. Formes til brød eller boller. Efterhæver ½ time. Rids brødene.
Bages ved 250 grader ca. 20 – 25 minutter (boller ca. 15 minutter).
Der kan tilsættes kerner efter eget ønske og smag (fx solsikkekerner eller sesam).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .